sábado, 13 de julio de 2013

Inestabilitat marcada a la tarda.

Bona nit!


Avui el dia ha sigut bastant similar tal i com es preveia. Durant el matí ha lluït el sol a gran part del territori, si bé han aparegut alguns núvols alts del tipus cirrus i cabretes cap a punts de la costa central i comarques de Girona que denotaven inestabilitat futura a les properes hores. A la tarda novament han crescut nuvolades cap a punts del Pirineu que han deixat ruixats i temepstes bastant intenses que fins i tot han arribat a punts del Prepirineu i interior de Catalunya, amb grans tempestes al Bages, Solsonès i nord de l'Urgell. Aquestes tempestes han vingut acompanyades de calamarsa i l'activitat elèctrica ha sigut marcada. A hores d'ara plou cap a les comarques de Lleida i cap a la costa tarragonina com a restes de la inestabilitat d'avui.

Demà el dia serà més inestable del que ha sigut avui. Augmenta l'aire fred en alçada i a més a més els índex CAPE-LI seran bastant marcats cap a punts de muntanya. Per tant, si avui hem tingut tempestes bastant intenses i extenses especialment cap al nord del territori, demà esperem que siguin encara fortes que les d'ahir. Demà per tant serà un dia marcat pel seguiment, sobretot a la tarda.

Al matí esperem molta tranquil·litat en conjunt, amb molta bonansa i el sol serà el màxim protagonista de la primera meitat del dia. Matí de platja que caldrà aprofitar, si bé pot haver núvols alts que enteranyinin el cel cap a punts del Pirineu (aquí més denses), comarques de Girona i també les de Barcelona. Núvols alts aïllats, sinònim d'inestabilitat, però en general, el sol lluirà arreu del territori.

De cara a la tarda repetició de la jugada d'avui, tot i que amb més inestabilitat. Nuvolades potents creixeran cap a punts del Pirineu, Prepirineu, interior de Catalunya i Franja de Ponent, deixant ruixats i tempestes bastant extensos i intensos, amb risc de calamarsa a molts indrets de muntanya. Les tempestes de demà, com ja hem dit abans, seran més intenses i fortes que les d'avui, per tant precaució si heu de conduir per aquests indrets ja que es poden acumular bastants litres en poca estona. Aquestes tempestes poden arribar fins el mateix prelitoral català (Ports, Muntanyes de Prades, Montserrat, Sant Llorenç i Montseny) i fins i tot, l'estaritificació de les encluses pot arribar a la mateixa costa amb pluja d'anar fent. Tarda de tempestes i seguiment meteorològic en estat pur. A gaudir.

Les temperatures demà baixaran una mica cap a punts de l'interior, estables cap a la costa. Màximes en torn a uns 28-31ºC cap a indrets del Pla de Lleida i interior en general i d'uns 25-28ºC cap a la costa. Mínimes en torn a uns 18-22ºC a l'interior i nit tropical a la costa, superiors o iguals a 20ºC.

De cara als propers die seguirà la tònica de sol al matí i tempestes de tarda a indrets de muntanya. Temps típic d'estiu quan tenim calorada i aire fred en alçada.

Bon seguiment i precaució demà!

No hay comentarios:

Publicar un comentario