lunes, 8 de julio de 2013

Calor, xafogor i tempestes de tarda.

Bona nit! Després d'uns quants mesos amb el blog aturat, torno a la feina!

Avui el dia ha estat tal i com es preveia. Durant el matí ha fet sol generalitzat a tot el territori, amb molta bonansa i xafogor a les hores centrals del dia a indrets de la costa, degut a l'elevada humitat. De cara a la tarda han començat a créixer nuvolades d'evolució cap a punts de l'interior i Pirineu, deixant tempestes bastant intenses cap a les comarques del Pallars Sobirà, Solsonès i nord de l'Urgell. Registres de 26,4 litres a Farrera (Pallars Sobirà) 13,6 litres a Solsona capital.

Demà si fa no fa la situació serà bastant similar a la d'avui. Anticicló britànic ben posicionat, continuant enviant-nos la bombolla càlida que ens està afectant durant aquests dies, amb una miqueta d'aire fred en alçada cap a punts del Pirineu, més cap al de Lleida. 

Durant el matí s'espera que llueixi el sol en conjunt, amb cel serè arreu de Catalunya, si bé pot haver-hi algún núvol alt per fer maco cap a punts de Girona. Matí molt agradable de platja en tota regla on el sol serà el màxim protagonista i l'estabilitat serà el punt predominant durant la primera meitat del dia.

De cara a la tarda el temps es complica una mica. Continuarà el bon temps i sol a la majoria de Catalunya, però creixeran nuvolades d'evolució cap a punts del Pirineu, deixant ruixats i tempestes localment fortes, amb calamarsa, tal i com ha succeït a la jornada d'avui. No es descarten que aquestes tempestes arribin a entrar a l'interior de Catalunya (Bages, Solsonès, sud del Berguedà etc). Si heu de viatjar en cotxe per carreteres pirinenques, precaució allà on descarregui tempesta. Registres de precipitació similars als d'avui, entre 10-30 mm. A la resta, sol i calor, continuarà l'estabilitat, si bé poden arribar núvols alts cap a punts de la costa degut a les encluses de les tempestes del Pirineu.

Les temperatures molts similars a les d'avui. Persistirà la calor i la xafogor intensa degut a l'elevada humitat especialment als llocs de costa. Valors de 30-36ºC cap a punts de l'interior i d'uns 25-28ºC a la costa amb molta humitat. Xafogor acusada, rondant el 70% d'humitat. Mínimes d'uns 18-20ºC cap a l'interior i mínimes tropicals a la costa, iguals o superiors als 20ºC

De cara als propers dies s'espera uns dies similars als d'avui, amb sol, calor, xafogor i ruixats i tempestes de tarda al Pirineu. Sense grans novetats.






No hay comentarios:

Publicar un comentario