viernes, 12 de julio de 2013

Matí de sol, tempestes a la tarda.

Bona nit!

Avui el dia ha estat més tranquil que dies enrere on ha dominat l'acusada inestabilitat en quant a tempestes de tarda que fins i tot, han arribat a afectar el mateix prelitoral català. Durant el matí ha lluït el sol a gran part de Catalunya, fent així un matí molt estable i tranquil, ideal per anar-lo a gaudir a la mateixa platja. De cara a la tarda han tornat a créixer nuvolades d'evolució cap a punts de muntanya, especialment la zona del Pirineu de Lleida, que han deixat ruixats i tempestes menys extensos que els de dies enrere i sobretot, bastant menys intensos. A la resta ha tornat a fer una tarda molt tranquil·la, amb sol i temperatures elevades.

Demà es presenta un dia similar al d'avui, si bé la inestabilitat podria ser més extensa que la que hi ha ahgut avui. Tenim una bosseta d'aire fred en alçada que, amb el calor que esta fent aquests dies en general, fa que creixin aquestes tempestes tan extenses i sobretot, perjudicials per al camp, com va passar a la comarca de la Noguera fa dos dies.

Esperem un matí dominat pel sol en conjunt, un matí radiant que s'ha d'aprofitar ja que la bonansa serà general a tot el territori. Un sol que a diferència de dies enrere, no vindrà acompanyat de níuvols alts que denotin inestabilitat. Cel serè arreu de Catalunya, amb molta tranquil·litat.

De cara a la tarda seguirem amb la tònica de dies enrere, tot i que demà serà més extensa i intensa que la d'avui. Creixeran nuvolades d'evolució cap a punts del Pirineu, Prepirineu, Franja i Massís del Port, deixant ruixats i tempestes localment intenses que fins i tot podrien venir acompanyades de pedra o calamarsa. Unes tempestes que podrien deixar en torn a uns 20-30 litres allà on espetegui amb ganes i no es descarta que alguna pugui arribar al mateix interior de Catalunya (Bages, Osona, nord Vallès etc). Per tant, si es donen aquestes condicions, es d'esperar que arribin núvols de tipus alt que enteranyinin el cel a punts del mateix litoral, degut a l'enclusa de les tempestes pirinenques i de l'interior. A la resta sol, tarda estable i tranquil·la amb unes elevades temperatures.

Les temperatures demà pujaran. Màximes en torn a uns 32-34ºC cap a punts de l'interior i d'uns 25-28ºC cap a la costa. Mínimes en torn a uns 16-19ºC a l'interior i nit tropical a la costa, iguals o superiors als 20ºC. Xafogor marcada.

De cara als propers dies seguirem amb la mateixa línia, sol al matí i tempestes de tarda localment intenses. Temps típic d'estiu, especialment cap a punts de muntanya.

Bon seguiment!

No hay comentarios:

Publicar un comentario