martes, 9 de julio de 2013

Sol i tempestes.

Bona nit!

La jornada d'avui s'ha presentat molt similar al pronòstic d'ahir. Durant el matí ha lluït el sol a gran part de Catalunya, amb alguns núvols alts per decorar cap a punts de la costa central i Girona, amb una xafogor marcada a les hores centrals del dia i primeres hores de la tarda. De cara a migdia han començat a créixer nuvolades cap a punts del Pirineu, especialment el de Lleida, que han deixat ruixats i tempestes a les comarques de la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell, amb valors de 14,2 litres a Sasseuva o els 6,2 litres al Port de la Bonaigua. A la resta sol, amb temperatures elevades i una marcada xafogor.

Demà s'espera una situació similar a la d'avui, però amb més moviment de cara a la tarda. Sembla ser que la pertorbació tèrmica que tenim cap al centre de la Península injectarà més inestabilitat a punts del Pirineu i la Ibèrica aragonesa, que s'haurà d'anar seguint poc a poc, ja que podria haver alguna sorpresa d'última hora.

Al matí s'espera que llueixi el sol en conjunt, un matí molt agradable a tota Catalunya, si bé pot haver algun núvol alt per fer bonic a algun indret de la costa central o comarques de Girona, però en general el sol serà el màxim protagonista, amb calor i xafogor marcades, a qualsevol indret del territori.

De cara a la tarda creixeran nuvolades d'evolució cap a punts del Pirineu, que deixaran tempestes localment intenses amb inclús calamarsa a qualsevol indret de la serralada. Unes tempestes que demà, seran més extenses que les d'avui, afectant també el Pirineu de Girona (Cerdanya i Ripollès). Alhora també es formaran tempestes cap a la Ibèrica aragonesa que avançaran cap a l'oest i per tant, tambe esperem aquests fenòmens   amb aparell elèctric i pedra cap a punts de la Franja de Ponent i la zona dels Ports de Beseit, a cavall del Monstià i el Baix Ebre.  No es descarta que algun d'aquests ruixats pugui afectar les Terres de l'Ebre i ja més remot, la costa tarragonina sud. A la resta de territori seguirà lluint el sol, amb una tarda molt agradable i càlida, però ja cap al tard cap a les comarques de l'Ebre i Tarragona el cel es taparà de núvols alts que enteranyinaran el cel, fruit de les encluses de les tempestes de la Ibèrica.

Les temperatures demà seràn similars a les d'avui, que seran elevades i amb molta xafogor a l'ambient. Valors d'uns 32-36ºC cap a l'interior i d'uns 26-28ºC cap a la costa. Humitat elevada, en torn a un 50-60% que afavorirà l'aparició de la xafogor marcada a punts de la costa, menys cap a l'interior, Mínimes de 18-20ºC a l'interior i mínimes tropicals a la costa, és a dir, iguals o superiors als 20ºC.

De cara als propers dies s'espera que segueixi la monotonia i els ruixats de tarda a punts de muntanya, si bé algun dia l'estabilitat serà major que dies passats.



No hay comentarios:

Publicar un comentario