martes, 5 de marzo de 2013

Continua la inestabilitat.

Bona nit!

Dia marcat pel cel gris i les precipitacions abuntants i generoses, tal i com estava previst. Durant la matinada ha plogut de manera GENERAL, amb valors que s'han superat els 150 litres per metre quadrat a zones del prelitoral com el Montseny o el Massís del Port i d'uns 20-70 litres a la resta de comarques, puntualment més. Molta aigua als barrancs i torrents, així com la crescuda dels rius del Pirineu Oriental degut al desglaç al estar la cota molt alta. Durant el matí les precipitacions han començat a remetre, quedant restringides cap a les àrees de les comarques gironines i que durant la tarda el radar meteorològic ha quedat net. No ha sigut de cara a aquesta nit que s'han tornat a reactivar les precipitacions tal i com estava previst, però la gran sorpresa ha estat a les comarques de Tarragona i Lleida, on plou de valent.

Aquesta matinada s'esperen pluges generalitzades arreu de Catalunya, amb la probabilitat de que siguin més freqüents cap a comarques de Barcelona i Girona, però tot i així pot continuar precipitant de valent a indrets de Tarragona i Lleida. Valors que podrien tornar a superar els 50-60 litres a moltes contrades, ja que el vent de component sud-est continuarà amb nosaltres durant unes quantes hores més. Atenció novament als rius i torrents, ja que plou sobre mullat.

Demà al matí les precipitacions podrien continuar fent acte de presència a punts de les comarques del nord-est, Girona (Pirineu Oriental-Garrotxa ALERTA per acumulacions novament de més de 100 litres en una matinada) pot ser les de Barcelona i Tarragona, a les comarques Lleida l'episodi es donarà per finalitzat. A la resta, com ja hem esmentat abans, possibilitat de que les precipitacions es mantinguin fins ben entrada la tarda.

A la tarda les precipitacions es començarien a retirar del nord-est del país, però encara pot ploure per aquests indrets. A la resta comançaria a aclarir-se una mica el cel especialment a les comarques del sud, però amb núvols que en algunes zones mantindrà tapat el cel.

Temperatures demà continuaran pujant, ja que la injecció de vents de component sud-est, és a dir molt temperats, continuarà fent acte de presència. Màximes en torn a uns 16-18ºC a punts del litoral i d'uns 13-16ºC a l'interior. Mínimes de 10-12ºC al litoral i de 8-11ºC a l'interior.

De cara als propers dies sembla que hi haurà una treva, però la inestabilitat no farà net del tot, ja que estarem dins del radi d'acció de les baixes pressions.

Bon seguiment!

No hay comentarios:

Publicar un comentario