viernes, 1 de marzo de 2013

Després del temporal, arriba la calma.

Bona nit.

Després del temporal de pluja que hem tingut entre dijous i avui al matí, amb valors que han superat els 150 litres per metre quadrat a molts indrets del sud de Catalunya, arriba la calma durant tot el cap de setmana.

Avui el dia ha estat en general molt gris a quasi tot el territori català, amb precipitacions que s'han mantingut actives durant el matí a comarques com el Tarragonès o el Baix Camp i a comarques gironines com el Baix Empordà. Ja de cara a la tarda les precipitacions han començat a retirar-se però el cel ha continuat tapat, fent així que el dia continués apagat  amb restes d'inestabilitat a punts de Girona.

Demà canvi radical de temps. Durant el matí lluirà el sol a tot Catalunya, fent un matí radiant a diferència del que hem tingut avui, tret d'alguna boira que es pugui formar a punts del pla de Lleida que ràpidament tendiria a retirar-se amb l'escalfament solar.

De cara a la tarda continuaria l'ambient assoleiat a tot el territori, si bé al final del dia poden apareixer alguns núvols alts a punts del sud de Catalunya no gaire freqüents, però en sí, la tarda de dissabte serà radiant.

Temperatures demà, al fer sol pujaran més que les d'avui, amb valors d'uns 12 a 15ºC de màxima a indrets del litoral i d'uns 8-11ºC a punts de l'interior, més baixes al Pirineu. Mínimes pujant, amb valors de 8-10ºC al litoral i d'uns 0-5ºC a l'interior. Glaçada restringida només al Pirineu.

De cara als propers dies sembla que diumenge continuariem amb sol i estabilitat amb canvis de cara a dilluns i especialment dimarts. Semla ser que una xalocada, amb vents del sud-est ens comportarie pluges generalitzades i abundants a tot el litoral català, amb una pujada més que considerable de la cota de neu. Ho anirem seguint amb tot detall.


No hay comentarios:

Publicar un comentario