lunes, 4 de marzo de 2013

Temporal de pluja.

Bona nit!

El dia d'avui ha succeït tal i com estava pronosticat. Durant el matí ha començat a tapar-se el cel a moltes contrades catalanes, fent l'ambient molt gris a diferència del cap de setmana passat. Ja de cara a la tarda han començat a sorgir, tal i com vam esmentar al pronòstic d'ahir, els primers ruixats a punts de les comarques de Girona i sud del país (Ports de Beseit-Montsià). A hores d'ara està començant a entrar la pertorbació pel sud, amb precipitacions que s'estan començant a generalitzar a les comarques de Tarragona i s'espera que durant la nit vagin a més.

La matinada de dimarts, és a dir, aquesta nit, s'espera que ens arribi el gruix de la pertorbació, aportant vents molt humits de component sud-est o de xaloc amb l'acompanyament gràcies a la posició de l'anticicló situat a l'est d'Europa. Durant aquest període s'esperen pluges generalitzades a tot Catalunya, primerament, entrant pel sud i estentent-se a la resta de comarques al llarg de la matinada i matí de demà. Sembla ser que les precipitacions més abundants es quedaran concentrades especialment al litoral de Tarragona-Barcelona i sobretot, en major mesura al de Girona. Valors que podrien superar els 50-60 litres per metre quadrat en només una matinada en aquests indrets, potser inferiors a altres comarques.

Cota de neu pujant de manera brusca ja que tindrem vents molt temperats que afavoriran que el fred que hem tingut aquests darrers dies s'esfumi. Atenció rius del Pirineu, amb la pluja podríen patir un fort desglaç.

Ja de cara al matí sembla que les precipitacions quedaríen més restrinides cap a comarques de Barcelona i sobretot Girona, però no es descarta que les precipitacions continuin afectant comarques tarragonines. Temporal en tota regla de xaloc.

De cara a la tarda petita treva a les comarques barcelonines i tarragonines, però a les comarques de Girona podria seguir plovent amb ganes, sobretot al quadrant nord-est i Pirineu Oriental (atenció al Ripollès-Garrotxa, on en aquest episodi es podrian superar perfectament els 100 mm). No serà de cara al final del dia de demà quan s'esperi una altra reactivació de la pertorbació, sobretot de cara a les últimes hores del dia i hores de la matinada de dimecres, especialment a les comarques de Barcelona i Girona.

Temperatures demà pujant tot i estar ennuvolat i amb pluja, ja que l'entrada de la massa i vents temperats afavorirà la pujada. Màximes en torn a uns 13-16ºC al litoral i d'uns 10-14ºC a indrets de l'interior. Mínimes en torn a uns 10-11ºC a la costa i d'uns 6-8ºC a l'interior.

De cara als propers dies sembla ser que dimecres de matinada, com ja hem comentat abans, nova reactivació de les precipitacions cap a punts especialment de Girona i Barcelona, no tant a Tarragona ni Lleida. S'haurà d'anar seguint ja que tindrem un temps prou interessant a seguir.

Si heu de conduir molta precaució a la carretera, ja que el terreny estarà molt humit.

Bon seguiment i a gaudir de l'episodi!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario