domingo, 3 de marzo de 2013

Canvi de temps.

Bona nit.

Després de la jornada estable amb núvols alts que hem tingut avui, sembla ser que demà dilluns comença una nova setmana marcada per la inestabilitat. Durant el matí ha fet sol, un matí molt agradable a moltes contrades, però ja de cara a la tarda els núvols alts han començat a ser freqüents, fent que s'enterbolís el cel d'una forma bastant general.

Demà canvia la situació d'estabilitat que hem tingut aquest cap de setmana, amb l'arribada d'una pertorbació provinent de l'oest peninsular i que, amb l'anticicló situat a la zona de Romania i Bulgària, ens impulsarà vents de component sud-est, propicis per a un temporal d'aigua en tota regla.

Durant el matí s'espera que llueixi el sol a moltes comarques catalanes, especialment a les comarques de Tarragona i Lleida amb alguns núvols alts que podrien enteranyinar el cel. A Barcelona i Girona s'espera que el cel estigui tapat de núvols mitjos que faran que cap a aquestes contrades sigui un matí molt gris, amb alguna tímida clariana que es pugi obrir.

Serà de cara a la tarda quan a les comarques tarragonines i de Lleida es tapi definitivament degut a l'arribada  de la pertorbació, amb ruixats que començaran a fer acte de presència a zones especialment del nord-est (Gironès, Garrotxa, Alt Empordà i Baix Empordà), sud del país (Montsià i Baix Ebre) i pot ser zones del prelitoral de Barcelona. Precipitacions en general minses tirant cap a moderades, on en algunes zones esmentades es podrien acumular en torn a uns 5-10 litres a molt estirar, especialment a les comarques de Girona degut a l'inici de l'entrada de vents de component sud-est o xaloc.

Temperatures demà molt similars a les d'avui o una miqueta més baixes degut a que en alguns indrets el cel estarà tapat. Màximes que oscil·laran en torn a uns 12-14ºC a la costa i d'uns 8-12ºC a l'interior, més baixes al Pirineu. Mínimes en torn a uns 6-8ºC al litoral i d'uns 0-5ºC a l'interior.

Dimarts ja arribaria el gruix de la pertorbació afectant-nos de ple amb un temporal de pluja servit a totes les comarques catalanes, amb valors que podrien superar els 50-60 litres per metre quadrat en 24 hores. Situació molt interessant que anirem seguint al detall a partir de demà.

Bon seguiment!


No hay comentarios:

Publicar un comentario