martes, 26 de noviembre de 2013

Cel cobert i petita inestabilització.

Bona nit!

Avui el dia ha estat tal i com estava previst. Durant el matí ha lluit el sol en tota regla, comportant un cel ras a moltes contrades, amb alguns núvols mitjos que han aparegut per fer bonic a la sortida de sol. A la tarda l'ambient ha continuat molt assoleiat, amb cels completaments serens arreu de Catalunya, això sí amb un ambient fred, propi per l'epoca en la qual ens trobem, quasi a inicis de desembre.

Demà la situació canvia una miqueta, i podriem tenir alguna sorpresa. Demà l'embossament d'aire fred situat a Itàlia, ens constinuarà bombejant aire fred ja que estarem dins del seu radi d'acció. A més a més, com que l'anticicló situat a les Illes Britàniques està molt allargassat, aquí ens arribarà un flux de vents de llevant fred (orígen fred del vent, ja que passarà per l'embossament fred italià), que comportarà un augment dels núvols degut a la seva elevada humitat i pot ser, però de forma menys probable, les precipitacions.

Durant el matí de demà el cel romandrà assoleiat arreu del país, amb un sol que s'imposarà i dexarà el cel completament serè a molts indrets de Catalunya, però ja començaran a arribar núvols de tipus mitjà que començaran a tapar el cel a punts del nord del país i comarques de Girona (Alt Empordà, Barix Empordà, Gironès etc) que faran que cap a aquestes contrades el sol llueixi ben poc. A la resta sol i cels rasos.

De cara a la tarda es complica una mica. Els núvols començaran a guanyar terreny a quasi tot el país, viatjant de nord a sud, abarcant les comarques de Barcelona i de Tarragona, deixant el cel tapat a tot Catalunya amb el contrast del bon sol del matí. Aquest ennuvolament deixarà precipitacions força intenses mar endins, ja que aquí estarem sota la influència de les altes pressions, i no es descarta que alguna pugui tocar terra endins, especialment cap a l'Empordà, on la cota de neu podria situar-se en torn a uns 300-400 metres, força baixa, així que el seguiment està garantit, tot i que les probabilitats de precipitació siguin molt baixes ja que la cosa romandrà mar endins. A la resta cel tapat, ambient fred i si s'escapa algun plugim, la cota de neu similar a la del nord del país.

Temperatures demà més fredes que les d'avui, amb unes màximes que amb prou feines superaran els 8-10ºC a punts del litoral i els 4-6ºC a punts de l'interior. Mínimes en torn a uns 4-6ºC a punts del litoral i glaçada generalitzada a punts de l'interior del país, entre els 2,-3ºC.

De cara als propers dies sembla ser que continuarà l'ambient fred, la monotonia, el vent i l'absència de precipitacions. Anticicló potent a les britàniques desviant les borrasques cap al nord del continent, amb una circulació zonal tant clàssica a l'hivern.


No hay comentarios:

Publicar un comentario