viernes, 29 de noviembre de 2013

Fred i algunes precipitacions.

Bona nit!

Avui el dia ha transcorregut tal i com s'esperava. Durant el matí ha lluït el sol a tot el país, amb alguna boirina anecdòtica a les depressions interiors del territori, com a la Plana de Vic o al Pla de Lleida, que amb el pas de les hores i l'escalfament solar, s'han dissipat ràpidament. De cara a la tarda, sol a totes les contrades, tarda radiant i cels rasos en conjunt que han fet una tarda bastant agradable de finals de tardor.

De cara a demà s'esperen canvis. Un embossament d'aire fred es despenjarà d'una pertorbació centre-europea que, alhora, es formarà una baixa cap al nord d'Àfrica amb ramals de baixes pressions cap a zones del golf de Lleó, que impulsaran vents agregalats del nord est secs afavorint la baixada de temperatures i algunes precipitacions febles a casa nostra.

De cara al matí demà els núvols seran els grans protagonistes arreu de Catalunya, amb cels tapats en general que faran un matí bastant gris arreu del país. Cap a punts del Pirineu alerta, especialment a la cara nord, ja que la nevada seria bastant intensa amb una cota que se situaria en torn a uns 400-500 metres d'alçada, per tant, cap a punts de la Vall d'Aran i Pallars Sobirà nevada forta a QUALSEVOL cota. Es podrien acumular en torn a uns 40-50 cm de neu nova a localitats com Vielha, així que precaució si us heu de moure per les comarques pirinenques, sobretot si miren a la cara nord. A la cara sud, però, tampoc es descarten nevades, ja que a les situacions de nord, és de vegades habitual que salti la neu de cara. A la resta del país, cels tapats i alguns plugims febles especialment cap a les comarques de Girona, amb una cota de neu que podria situar-se al voltant d'uns 450-500 metres, localment més baixa.

De cara a la tarda, repetició de la jugada, cels coberts arreu del país, continuarà la nevada intensa a la cara nord del Pirineu i es podrien repetir alguns xàfecs cap a les comarques de Girona i nord de Barcelona, fins i tot abarcant la mateixa ciutat de Barcelona. En general no es tracta d'un gran temporal, sinó que les precipitacions seran sempre febles, per tant parlarem de plugims o xàfecs petits. Cota de neu podria baixar una miqueta més cap a aquestes contrades, ja que entrarà aire fred en alçada de l'embossament fred, en torn a uns 300-400 metres, esporàdicament més baixa.

Temperatures demà similars a les d'avui. Mínimes en torn a uns 8-5ºC cap a punts del litoral, localment més baixa, mentre que a l'interior rondarien els -2,-4ºC, glaçada força generalitzada a tot l'interior. Màximes en torn a uns 10-16ºC a la costa (degut al mestral calent que bufarà al sud del país) i d'uns 6-8ºC a l'interior.

De cara als propers dies continuarà la mateixa tònica de temps, amb sol, alguns núvols i sobretot, vent fort que bufarà als dos extrems del país. Ambient fred per començar el mes de desembre.

Sortida de sol: 7:57

Posta de Sol: 17:23


Salut!


No hay comentarios:

Publicar un comentario