miércoles, 27 de noviembre de 2013

Estabilització de l'atmosfera.

Bona nit!

Situació la que hem tingut avui marcada per grans contrastos meteorològics, tal i com els mapes del temps ens preveien ja des de feia deies. Durant el matí ha lluit el sol arreu de Catalunya, deixant el cel ras a quasi tot el país, començant a arribar ja núvols mitjans cap a les comarques litorals de Girona que han enterbolit una mica el cel. De cara a la tarda el temps els núvols han guanyat terreny especialment al nord del país i les comarques barcelonines, que han deixat precipitacions en forma de neu per sobre d'uns 0-200 metres al nord i d'uns 200-300 a Barcelona. Gran sorpresa doncs pels amants de la neu, per fi s'ha vist floquejar a la mateixa línia de la costa, i és que l'aire fred acumulat d'aquests dies, la influència d'aire fred de l'embossament a Itàlia i el gir de vents a gregal humit i llevant han comportat aquesta situació. S'ha vist neu a les mateixes localitats de Santa Cristina d'Aro (30 m), Begur (130 m), Lloret de Mar (0 metres) i a Arenys de Munt (120 metres) la neu ha quedat, fins i tot deixant una bona enfarinada al Massís del Montnegre-Corredor (730 metres). En torn a uns 0-5 cm en general, gens de grans nevades, però ja s'ha vist l'element blanc al litoral català. Cap al final del dia les precipitacions febles han aparegut cap a les comarques de Tarragona, muntanyes de Prades, anecdòtiques.

Demà ja la situació canvia. Durant el matí lluirà el sol a tot el país, si bé pot quedar algun núvol mitjenc residual cap a punts del Maresme, Selva, ben poca cosa, més bé per fer bonic. Matí molt agradable en quant el cel, que serà ras, això sí, les temperatures continuaran sent baixes. 

De cara a la tarda, monotonia. Sol en conjunt, cels rasos completament  i l'esbailitat estarà garantida arreu de Catalunya amb un vent que demà ja farà calma als dos extrems del país, alleugerant la sensació de fred i gaudint d'una tarda d'hivern meteorològic en tota regla. L'anticicló el tindrem a sobre nostre, amb pressions que oscil·laran en torn a uns 1030 hPa, molt elevada la pressió, per tant, estabilitat meteorològica garantida.

Temperatures si fa no fa, molt similars a les que hem tingut avui, amb el tret que les mínimes tendiran a pujar, ja que avui al estar el cel cobert a la tarda, els costarà més de baixar. Mínimes en torn a uns 8-6ºC a punts del litoral i d'uns -2, 2ºC a l'interior. Màximes en torn a uns 10-12º Cal litoral i d'uns 5-8ºC a punts de l'interior, puntualment més baixes.

De cara als propers dies el temps continuarà sent estable i monòton, sense grans plujes a la vista, tot i que de cara al cap de setmana podria venir una situació novament de neu local a cotes baixes i nova baixada de temperatures, un clàssic ja aquest mes de novembre.

Sortida del sol demà: 7:55

Posta de sol demà: 17:24


Salut!


No hay comentarios:

Publicar un comentario