jueves, 28 de noviembre de 2013

Estabilitat.

Bona nit!

Avui el dia ha transcorregut tal i com estava previst. Tenim un fort anticicló assobre nostre, situat a l'Atlàntic que ens està comportant un temps estable en tota regla a tot el país. Durant el matí ha lluït el sol arreu de Catalunya, amb uns cels completament serens a tot el territori, sense ni un núvol fent acte de presència. Matí agradable en quant a cel, ja que les temperatures, novament han sigut bastant baixes. De cara a la tarda ha continuat la metixa tònica de sol, cels rasos i estabilitat meteorològica a totes les contrades catalanes.

De cara a demà al matí esperem una repetició de la jornada d'avui. Cels rasos en conjunt, estabilitat meteorològica a tot Catalunya, amb un sol que lluirà amb ganes a totes les comarques catalanes, si be pot aparéixer a primera hora del matí algun banc de boira a les depressions interiors, cap a Lleida especialment on pot tapar el cel, però que a partir que vagi augmentant la posició solar, tendirà a dissipar-se. Però vaja, coses anecdòtiques amb el sol en conjunt que lluirà a tot el país.

De cara a la tarda continuarà el sol arreu de Catalunya, cel serè a tot Catalunya, les boires de l'interior ja s'hauran dissipat i l'estabilitat estarà novament garantida a tot el territori. Tarda de finals de tardor dominada pel sol i la tranquil·litat atmosfèrica.

Les temperatures demà seran similars a les que hem tingut avui, sense grans variacions. Mínimes en torn a uns 7-5ºC a punts del litoral, localment i per factors orogràfics més baixa i d'uns -2, 2ºC a punts de l'interior, cap a la serra prelitoral i depressió central. Màximes al voltant d'uns 10-12ºC generalitzats a la costa i d'uns 4-8ºC cap a punts de l'interior.

De cara als propers dies es complica una miqueta la situació atmosfèrica. Sembla ser que es despenjara una bossa d'aire fred provinent del nord d'europa, aportant vents freds de nord i creant una profunda borrasca mediterrània cap a la zona de la Sicília italiana. Podria nevar? Bé, no esperem gran cosa ja que els vents serien de component nord est (gregal) sec i com a molt podria caure alguna coseta per sobre d'uns 400-600 metres de forma molt local i esporàdica, ja que el gros estarà mar endins.

Salut!

Sortida de sol: 7:56

Posta de sol: 17:23


No hay comentarios:

Publicar un comentario