viernes, 25 de enero de 2013

Transició

Bona tarda.

Després del dia radiant que hem tingut a gran part del territori català, amb sol que ha lluït a moltes comarques, demà sembla ser que serà un dia de lleu transició. Durant la matinada ens arribarà un front ocluït des de l'oest de la Península que podria deixar algun xàfec de poca entitat a algunes zones de Catalunya.

Així doncs, durant la propera matinada començaran a apareixer precipitacions per l'oest i sud de Catalunya, amb intensitats entre feble a moderada, no gaire cosa, que s'anirien estenent a indrets de Barcelona com a molt. Valors d'entre 0 a 5 litres aproximadament allà on precipiti amb una cota de neu pujant ràpidament amb respecte a dies enrere. en torn a uns 1300-1500 metres, puntualment més alta

Ja durant el matí el front s'haurà retirat i tendirà a l'obertura de clarianes de forma generalitzada, comportant bon temps a gran part del territori, amb sol i temperatures més altes que les d'avui, on algunes temperatures màximes podrien fregar els 15-18ºC. La neu al Pirineu podria quedar-se retinguda a la cara nord com la Vall d'Aran pujant la cota fins aproximadament els 1400 metres.

De cara a la tarda continuaria l'ambient assolellat a gran par del territori català, amb l'arribada de núvols alts per ponent degut a l'arribada d'un nou front que ens visitaria diumenge i dilluns, tal i com vam esmentar al pronòstic d'ahir.

El vent continuaria sent protagonista a les terres del sud,  mantenint-se al llarg de les properes hores, menys intens això sí que dies enrere.


Bon seguiment!

No hay comentarios:

Publicar un comentario