lunes, 21 de enero de 2013

Possibles nevades demà 22 de gener?

La situació es presenta bastant entreinguda demà, en especial per als amants de la neu, ja que de pluja ben poca.

Tot apunta a que demà ens creuarà una pertorbació que a Catalunya ens arribarà amb més pena que glòria. Sembla ser que una franja de precipitacions, al voltant de la tarda de demà, començarà a fer acte de presència a bona part del territori català. Precipitacions entrant per l'oest afectant a les comarques de Lleida i Tarragona. Quantitats minses això sí, no esperem gran cosa.

Com a fet a destacar parlariem d'una cota de neu molt baixa, aproximada al voltant d'uns 100-200 metres a indrets de l'interior de Lleida i Tarragona (muntanyes de Prades i massís del Port). Possiblement  a Barcelona i Girona les precipitacions serien més minses, si es que arriba a precipitar, amb una cota que rondaria aquestes cotes.

Passades aquestes precipitaciones, enfortiment de la borrasca al entrar en contacte amb el Mediterrani i entrada de vent que podria ser notable als dos extrems del territori. Ratxes aproximades d'uns 60-70 km/h de mestral al sud de Catalunya.

Ja de cara a dimecres, situació bastant interessant a seguir depèn d'on es col·loqui el nucli de la pertorbació. Els models sinòptics marquen el centre de la pertorbació just davant de la costa gironina, comportant precipitacions abundants amb altes possibilitats de nevada a cotes molt baixes. Altres models en canvi parlen   de que la pertorbació es situaria més mar endins fent que les precipitacions es quedéssin restringides al mar, amb la possibilitat d'algun xàfec puntual a la costa.

Ja ho anirem confirmant al llarg de demà. De moment, a centrar-se en les possibles nevades a cotes baixes a punts de Lleida i Tarragona durant la tarda.

Bon seguiment!


No hay comentarios:

Publicar un comentario