miércoles, 23 de enero de 2013

Neu i vent.

Bona tarda.

La situació d'ahir va ser més entretinguda del que en un primer moment s'esperava. A partir de migdia varen començar a entrar les primeres precipitacions per les comarques de Ponent i Terres de l'Ebre, minses, que van deixar neu per sobre d'uns 700 metres aproximadament tal i com estava previst. La sorpresa va succeïr a partir de mitja tarda, ja tirant cap al vespre, quan les precipitacions van eixamplarse fins afectar tot el litoral de Barcelona i el seu interior, donant neu per sobre d'uns 300 metres i, puntualment més baixa. Queda comprobat que a les muntanyes com el Tibidabo, Montserrat, Sant Llorenç i el Montseny es va veure l'element blanc, inclús amb espessors que superaven els 10 cm a més de 700 metres.

Valors més destacables de pluja: 6-10 litres a Barcelona ciutat i 16 litres a Premià de Mar.

Ja avui parlem de més calma, pero no faria net del tot ja que a partir de la nit es tornaria a complicar el temps. Ens visitaria una altra pertorbació i que de cara a la matinada podrien reactivar-se les precipitacions per la costa central, arribant fins les comarques de l'interior i també a les comarques de Tarragona, amb una cota de neu que es quedaria en torn a uns 300 metres d'alçada, esporàdicament més baixa si precipita amb intensitat. Les precipitacions serien entre febles i moderades, no esperem grans registres, pero sembla ser que tornarà a fer acte de presència la neu a aquestes cotes mantenint-se fins el matí de demà que, amb l'entrada de nou del vent escamparia la precipitació i la obertura de clarianes.

Vent molt fort. Hi han avisos vigents als dos extrems del territori per cops que podrien superar al llarg de la tarda els 90-100 km/h. Tramontana i mestral molt forts, precaució.

Bon seguiment!



No hay comentarios:

Publicar un comentario